Forside  >>  Nyheder & Presse  >>  DTU: Fiskeolie er ikke rådden

DTU: Fiskeolie er ikke rådden


DR’s program Kontant handlede den 13. november 2012 om harske fiskeolier. Men DTU Fødevareinstitut svarer i et fagligt notat og udsendelser i Danskernes Akademi på de spørgsmål, DR’s program Kontant har rejst om produktion og kvalitet af fiskeolier på det danske marked.
Konklusionen er klar. Fiskeolien som anvendes er ikke harsk. 

Fiskeolie er fremstillet af frisk fisk

Ifølge EU’s krav skal fiskeolier til mennesker være fremstillet af fisk, som er egnet til mennesker – og som dermed er friske. Det indebærer krav til opbevaring og hvor lang tid, der må gå før anvendelse.

Kontant tager fejl

”Produktionsprocesserne sikrer, at alle mikroorganismer er dræbt. En fiskeolie kan altså ikke være mikrobiologisk fordærvet, og det er derfor forkert, når Kontant nævner, at fiskeolierne i programmet var rådne. Harskning har heller intet at gøre med, om olien er mikrobiologisk fordærvet eller rådden”, påpeger professor Charlotte Jacobsen fra DTU Fødevareinstituttet.

Læs hele artiklen på food.dtu.dk...

Danskernes Akademi

DTU Fødevareinstituttet svarer i et fagligt notat og udsendelser i Danskernes Akademi på de spørgsmål, DR’s program Kontant har rejst om produktion og kvalitet af fiskeolier på det danske marked.

Se indslaget her: "Hvordan producerer man fiskeolie.."Læs også DTUs notat Harske fiskeolier – om produktion, kvalitet og anvendelse af fiskeolie (PDF)

Tip en ven Føj til favoritter
  udskriv
Forside    Nyheder & Presse    Produkter    Job    In-licensing    Om Orkla Care    Kontakt   www.Orkla.no
Copyright Orkla Care • Orkla Care A/S • Industrigrenen 10 • 2635 • Ishøj • CVR nummer 16 17 35 92 • forbrugerservice@orklacare.dk Webudvikling af: www.assist2net.no
W3C XHTML 1.0 W3C CSS Level 2
mailto:forbrugerservice@orklacare.dk Sitemap Forside