Forside  >>  Nyheder & Presse  >>  Du kan trygt spise vores fiskeolieprodukter Futura og Pikasol

Du kan trygt spise vores fiskeolieprodukter Futura og Pikasol

Axellus oplyser om fiskeolie i tv-programmet Kontant

Den 13. november 2012 havde tv-programmet Kontant på DR1 fokus på harske fiskeolier. Vi deltog i programmet og imødegik kritikken med dokumenterede facts om bl.a. vores testmetoder og etik i produktionen af fiskeolie.

Vi har valgt de bedste fisk

De viste billeder i programmet Kontant er ikke fra anlæg eller leverandører, som Axellus benytter.
Vores fiskeolier produceres af fiskearterne ansjos og sardin fanget ud for Perus kyst. Disse fiskearter giver den bedste omega-3 olie, som er rig på de vigtige fedtsyrer DHA og EPA. Dette skyldes vandtemperaturen, fiskens vandringsmønster og at fiskene spiser en speciel type plankton.

Omega-3 fedtsyrer er gode for helbredet

De to fedtsyrer EPA og DHA har en dokumenteret virkning på helbredet. Vores omega-3 produkter har gennem 90 kliniske studier vist klare helsebringende effekter. Disse er også dokumenteret i mere end 15.000 videnskabelige artikler og studier. Effekterne er:

  • EPA og DHA bidrager til en normal hjertefunktion 
  • DHA bidrager til at vedligeholde en normal hjernefunktion
  • DHA bidrager til at vedligeholde et normalt syn

Skal smage af fisk

For at sikre, at der er tilstrækkeligt EPA og DHA i Axellus’ fiskeoliekapsler, er man afhængig af en fiskeolie, som har et højt indhold af disse fedtsyrer. Netop fordi, der er tale om et opkoncentreret produkt, vil fiskeolien helt naturligt smage og lugte af fisk.

Analyse på det forkerte grundlag

Vi stiller os uforstående overfor DTU´s høje analyseresultater af Pikasol, idet vi kan garantere at fiskeolien i Pikasol er i orden. Derfor er vi også i gang med at undersøge dette nærmere. Vi ved, at den analysemetode som DTU har anvendt er en forkert metode, som normalt anvendes til mejeriprodukter. Hos Axellus anvender vi den rigtige analysemetode, der er den eneste validerede og tilladte metode. Det er også den som Lægemiddelstyrelsen kræver at man bruger til fiskeolie.

Strenge krav til harskning

Hos Axellus arbejder vi med et selvpålagt krav til harsknings-niveauet på fiskeolie, som er strengere end dagens standard. Hvert år laver vi 3.500 analyser for at kontrollere niveauet i produkterne. Disse undersøgelser viser et meget lavt niveau og offentliggøres hver måned på pikasol.dk og futura-helsekost.dk.

Axellus har kvaliteten og værdierne i orden

  • Vi tager kvalitetsprøver gennem hele produktionen før produkterne kommer ud til forbrugerne, og afviser konsekvent olie, som ikke lever op til vores strenge kvalitetskrav. 
  • Vi tester for harskhed, renhed og oprindelse, og vores smagspanel smager på og lugter til olier fra samtlige sendinger, som kun bruges, hvis de er indenfor vores kvalitetskrav. 
  • Vores olier kommer fra fiskerbåde og fabrikker, som er godkendt af EU og Fødevaretilsynet i Peru, og vi har bæredygtige fiskebestande og ordentlige arbejdsforhold for fiskerne.

Axellus ønsker lovgivning om fiskeolie

Der er i dag ingen harsknings-krav til fiskeolie-kosttilskud. Der er heller ingen krav til almindelige madolier, som ofte står på køkkenbordet i varme og lys. Vi hos Axellus vil gerne arbejde for, at der kommer en EU-standard for fiskeolie og lovgrænser for harskning i olier generelt. Vi er allerede med i en organisation for fiskeolie (GEOD) og har strenge interne testkrav.

Mere information

For mere information kontakt vores kundeservice 43 56 56 56 eller produktspecialist Janne Lundin på tlf 43 56 57 53.

Tip en ven Føj til favoritter
  udskriv
Forside    Nyheder & Presse    Produkter    Job    In-licensing    Om Orkla Care    Kontakt   www.Orkla.no
Copyright Orkla Care • Orkla Care A/S • Industrigrenen 10 • 2635 • Ishøj • CVR nummer 16 17 35 92 • forbrugerservice@orklacare.dk Webudvikling af: www.assist2net.no
W3C XHTML 1.0 W3C CSS Level 2
mailto:forbrugerservice@orklacare.dk Sitemap Forside