Forside  >>  Nyheder & Presse  >>  Kommentarer til debatten om farlige A & E-vitaminer samt betacaroten

Kommentarer til debatten om farlige A & E-vitaminer samt betacaroten

Nedenstående artiklen er kommet ud i medierne i Danmark den 22/3 2012, hvor der er fokus nye studier på antioxidanterne A- og E-vitamin samt betacaroten.

http://videnskab.dk/krop-sundhed/vitaminpiller-kan-sla-dig-ihjel

Som altid, når der kommer nye studier og analyser af studier, beder Fødevarestyrelsen eksperter på DTU om at vurdere de nye studier, og om der skal ændres på fx de fastsatte toksikologiske grænseværdier for div. vitaminer/mineraler eller andre forbehold. Dette vil DTU også gøre med denne nye metaanalyse. Vurdere Fødevarestyrelsen derefter, at det er nødvendigt med ændringer i forhold til antioxidanterne, vil Axellus selvfølgelig tilpasse vores produkter til det.

DTU anbefaler i artiklen, ”at hvis man gerne vil tage et tilskud bør man holde sig til multivitaminerpiller, hvor doserne normalt ikke overstiger de daglig anbefalinger”.

Kosttilskudsbranchen i DK er velreguleret og lovlig. Produkterne indeholder værdier fastlagt af danske og nordiske sundhedsmyndigheder. De opfylder alle sikkerhedskrav og bliver løbende justeret i overensstemmelse med ny viden.

Neutraceutisk Industri udtaler: ”Nogle børn og voksne har et øget behov for vitaminer og mineraler. Andre personer spiser ikke sundt, varieret eller tilstrækkeligt nok. For mange er kosttilskud derfor med til at dække behovet for vigtige næringsstoffer. Kosttilskud kan ikke erstatte en sund og varieret kost, men er netop defineret som et supplement. Det fremgår også tydeligt af den obligatoriske mærkning på alle produkterne”.

Tip en ven Føj til favoritter
  udskriv
Forside    Nyheder & Presse    Produkter    Job    In-licensing    Om Orkla Care    Kontakt   www.Orkla.no
Copyright Orkla Care • Orkla Care A/S • Industrigrenen 10 • 2635 • Ishøj • CVR nummer 16 17 35 92 • forbrugerservice@orklacare.dk Webudvikling af: www.assist2net.no
W3C XHTML 1.0 W3C CSS Level 2
mailto:forbrugerservice@orklacare.dk Sitemap Forside